sâmbătă, 19 iulie 2008

Relaxativ

Toma Caragiu - Snobul



Orice s-ar spune, oricât de enervant ar fi, oricât de sus ar ajunge în ierarhie (și ajunge), snobul rămâne fascinant ca spectacol.



Toma Caragiu&Dem Rădulescu - Ce e cu Ivănescu



Un alt spectacol uman! Câtă maleabilitate, cât oportunism, ce agilitate, ce acrobații... Dar mai ales îmi place construcția deosebit de meticuloasă întemeiată pe un zvon, pe un „nevinovat” semn de întrebare. Foarte eficientă în politică, în presă, în carieră, metoda a fost cu succes adaptată și la biserică și familie. Pentru practicanții ei, cel mai important e să fie foarte convinși de dreptatea lor și să nu vădească slăbiciune atunci când un adevăr ar putea să le contrazică edificiul. Dacă acești balerini ai zvonisitici sunt credincioși, cel mai bine e să-L invoce pe Dumnezeu și Scriptura (plus, eventual, Tradiția) cât mai des și cât mai solemn.

6 comentarii:

Anonim spunea...

ce faine sunt! gustate acum..in vremurile astea...parca sunt si mai savuroase.

Teofil S spunea...

Din nefericire, savoarea vine și din faptul că le vedem toată ziua în jur. Dar e bine să nu fim prea tragici, nici excesiv de serioși. Că li se acordă o măreție pe care n-o au.

Anonim spunea...

m-am referit doar la spectacol...ceea ce vedem zilnic este "cancan"

Teofil S spunea...

D'acord. Dar dintr-o materie asemănătoare (desigur, în alte vremi) își extrăgea și Toma Caragiu subiectele. Cred că românii nu s-au schimbat foarte mult de atunci. Oamenii, de fapt, sunt cam la fel, doar împrejurările variază și oferă noi „oportunități” de manifestare.

Anonim spunea...

Teo,

Serios ca m-am relaxat cu Toma Caragiu. Ce mai... nu tot ce e vechi e rau.

Teofil S spunea...

Au americanii (că tot ești printre ei acum) o vorbă: Oldies but goldies. Din păcate ei nu o aplică mai departe de 1900. Iar pentru unii lumea incepe la data înscrisă în certificatul de naștere propriu. Dar e și asta distractiv.
Ce m-a impresionat cel mai mult e calitatea și nivelul glumelor. Se poate face umor și fără vulgarități sau obscenități pare-se.

 
Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Add to Technorati Favorites Religion blogs