sâmbătă, 20 decembrie 2008

Re-citirea la ceas aniversar

Am ajuns şi eu la mai multe numere rotunde sau, na, sărbătoreşti (ca să nu ziceţi că fac aluzie la cineva): 1 an, 7 luni şi 28 de zile (adică aproape 21 de luni), respectiv 107 postări. Ce pot spune acum la moment aniversar? Sunt emoţionat şi îmi urez singur să mai prind încă multe astfel de praznice. Era să-mi vărs sucul de vitamine peste tortul cu frişcă din smântână.
Să ştiţi că şi eu am tras câteva învăţăminte după atâta trudnică blogăreală.
  • Prima minune care mi s-a insinuat în experienţa de viaţă blogărească a fost că foloseam acelaşi username şi aceeaşi parolă atât pe Google, cât şi pe Blogger. Am înţeles, aşadar, că există o legătură ombilicală într-astea două. Cu atât mai bine, fiindcă nu mai trebuia să-mi încarc memoria suplimentar.
  • Am învăţat dup-aia că pe blogspot nu există posibilitatea să creezi pagini şi nici să clasfici după categorii. Ceea ce eu am numit „categorii” (colea în drepta, aşa) sunt de fapt „tags”. Dar ce să fi făcut? Trebuia să-mi grupez cumva gândurile debitate.
  • Apoi am învăţat (de la Edi, care m-a învăţat destule şi m-a ajutat în multe privinţe – mulţam!) cum să mă înscriu pe diferite liste de ierarhizat, măsurat şi monitorizat bloguri: Blogtoplist, Trafic.ro, Tehnocrati, GoogleAnalytics. Asta e o treabă haioasă care poate ridica sau coborî stima de sine ori poate inflama orgoliul.
  • M-am încumetat chiar să umblu oleacă prin codul html al blogului personal. Mici schimbări mai de grabă utile, decât estetice. În lipsă de mijloace mai performante. Dar totodată m-am ferit să introduc coduri care promiteau fericirea pe pământ, de teamă să n-o scald cu totul şi să rămân fără mica mea nefericire confortabilă.
  • Am prins în timp ideea că nu contează cu adevărat ceea ce spui, ci ceea ce se crede că ai vrut să spui. Astfel că e foarte important să determini ce urmează să se creadă despre tine ca blogăr. Asta se poate face introducând mesaje subliminale în textele blogului. Toate textele pe care le-am postat, citite invers, relevă adevăratele-mi inteţii.
  • Pot depune mărturie despre valabilitatea zicerii că „internetul nu te face mai prost, ci doar face ca prostia ta să fie mai vizibilă”. Totul e să te fâţâi prin locurile mai „umblate”.
  • M-am lămurit că politica e la fel de nasoală chiar dacă o faci pe blog şi chiar dacă îţi repugnă. Până la urmă tot te trage după ea în hazna şi poate să te jumulească dacă n-apuci să ieşi.
  • Tot experienţa acumulată m-a dus şi la următoarea concluzie înţeleaptă. Blogării declarat creştini sunt, destui dintre ei (dar totuşi nu toţi!), însăşi vocea lui Dumnezeu pe meridianele foarte prost trasate ale blogosferei. Pentru oricine vrea să înţeleagă adevărul Scripturilor, cel mai indicat este să citească ce spun blogurile. Chiar luate la întâmplare, hermeneutica lor e fără cusur, împărţind lumină şi dreptate.
  • M-am nedumerit (dar mi-a fost tot învăţătură de minte) constatând că wordpress e un fel de aristocraţie, o castă superioară a blogărilor. Nu ştiu de ce. Cum intenţionez în curând să intru în rândul lor s-ar putea crede că am vrut să devin aristocrat şi eu. Deşi adevărul e că... dar tocmai vă spusesem cu vreo două-trei paragrafe mai sus că nu adevărul e important. Presupun că fiecare sunteţi în stare să presupuneţi ce aş fi vrut eu să spun şi să mă scutiţi astfel de amănunte stânjenitoare.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Putin stanjenit sa nu par putin a stalker hop si eu cu felicitari la aniversara. Textele tale sunt o oaza de luciditate in care ma afund dupa ce ies din nisipurile miscatoare ale altor bloguri "aristocratice" cum le numesti.
Desi am cunostinte in lumea politica sunt mai interesat de latura complexa a emotiilor si de cea a domeniilor de interes mai general : familie, biserica,cariera.
Iti doresc mai mult curaj in a spune ceea ce gandesti mai des.

ssj spunea...

Si eu iti multumesc! Felicitari la acest "ceas aniversar"!

Edi

Anonim spunea...

Ca de la un aşa-zis aristocrat spre un aşa-zis ne-aristocrat (dar aristocrat în devenire), nişte urări lipsite de "aristocraţie"; doar consideraţie şi amiciţie.

Să ne trăieşti (bine!, normal :) ) în orice -craţie alegi!

:)

Unknown spunea...

De la o „aristocrată” (și eu chiar sunt și mă simt așa!), primește urările de bine și „prosperitate blogărească” la ceas de aniversară.
Să ne re-scriem cu bine, și cât mai mult!

Teofil S spunea...

Stimate sam, mulțam de urările aniversare! Acum mizez pe ambiguitatea exprimării tale (nu din răutate, totuși) și te intreb dacă ar trebui să gândesc mai des sau să fiu curajos mai des.

Teofil S spunea...

„Dragă SSJ”... he-hei! Știu că mă citești, dar uneori nu te mai „aud” răsfoind pe aici și mă întreb de vei fi făcând. Ca și cum altă trudă mai vrednică n-ar exista decât lectura blogului meu :))). Dar, serios vorbind, tot mă mai gândesc din când în când pe unde vei fi umblând și ce vei fi făcând.

Teofil S spunea...

Așadar... nu eu am inventat supremația wordpress, camix. Deci am scuza că doar i-am dat o titulatură de o anume coloratură. În rest, cam asta am înțeles de la unii cetitori.
Ca să putem trăi bine, cred că va trebui să redefinim „binele” și-atunci am rezolvat. Fiindcă la acest nivel „binele” e perfect ajustabil.

Teofil S spunea...

Flori, n-am ce să mă iau de tine că de când te știu mi-ai fost șefa! Așa că nu te contrazic nici acum. Ce fain... cine nu știe amănunte o să poată țese o adevărată poveste vizavi de obediența mea și șefia ta. Cu tot felul de intrigi mai ales financiare sau politice (ca eu am scris de politică).

Anonim spunea...

modestie, modestie...
Ganditul nu-ti lipseste.
Ai observat ca am folosit doua cuvinte cat de cat opuse : luciditate si emotii. Nu este om care sa nu le aiba pe amandoua. Emotiile presupun risc deci , curaj. Eu sunt cam greu de cap si am nevoie sa vad amandoua laturile la un om ca sa-l inteleg cum trebuie.
Dar stiu sa pastrez distanta daca se impune.
Ca sa fiu mai explicit (sper) as citi cu placere si texte legate de experiente directe, spirituale, pe langa cele politice care sunt valoroase in sine dar , vai, subiectul are o reputatie atat de proasta!
Once again, congratulations!

Teofil S spunea...

M-ai prins la chestia asta. M-am străduit să-mi păstrez experiențele prea personale departe de blog. Așa vreau să rămână, în linii mari, și în continuare. Pe lângă opțiunea proprie, un alt motiv era că blogosfera e plină de... toate emoțiile multicolore ale autorilor. Nu înseamnă că exclud cu desăvârșire orice „dezvăluire”, ci că asemenea întâmplări vor fi destul atent de drămuite.
Eventual, fii pe fază! :))

Anonim spunea...

Eu intenţionam - cu mesaju-mi - să distrug aşa-zisa ta lipsă de aristocraţie.

Cât despre "bine", nu mă interesează a ura nici binele băsescian, nici pe cel stolojănean (că în 4 zile se strică), nici pe cel geoanăian (că-i urât). Urez doar Binele spre care lucrează toate lucrurile, că suntem ai Lui!

Numa' Bine.

Anonim spunea...

Felicitări! A fost cu intenţie plasarea acestei aniversări în preajma Crăciunului? Vrei să-mpuşti doi iepuri dintr-o dată? Just kidding! La mulţi ani, şi la propriu şi la blogărit. Te citesc mereu cu mult interes.

Teofil S spunea...

Nici aristocrația, nici lipsa ei nu pot fi distruse atâta vreme cât ele se află în capul meu ;). Tocmai în asta constă farmecul (sau nenorocirea) subiectivității excesive: admite și respinge în funcție de criterii neprecizate.

Dar urarea o iau în serios. Și o întorc!

Teofil S spunea...

Dacă tot e „aniversare” să fac și puțină rememorare. Am fost foarte surprins când mi-ați adăugat blogul în lista de la Perspective creștine. Pentru un începător ca mine a fost un semn că sunt luat în serios și în seamă.

Așadar, mulțumesc de buna primire! La mulți ani și dvs.!

Cristi spunea...

Salut, te-ar interesa un schimb de link ?

blogul meu http://modaintop.blogspot.com
titlu : Moda in top

Dacă eşti de acord, trimite-mi un mesaj cu titlu şi şi adresa, toate cele bune.

fotograf nunta ramona spunea...

felicitari si succes!

 
Christianity Blogs - Blog Catalog Blog Directory Add to Technorati Favorites Religion blogs